Omgeving

Ondanks de watersnoodramp in 1953 is op het eiland Schouwen – Duiveland veel geschiedenis bewaard gebleven. De historische handelssteden Zierikzee en Brouwershaven met hun monumenten zijn net als de oude ringdorpen zeker een bezoekje waard..

Natuurliefhebbers kunnen op Schouwen – Duiveland hun hart ophalen Brede duingebieden, het drassige Plan Tureluur, de Schelphoek, Dijkwater, het krekengebied Ouwerkerk en de Grevelingen hebben ruimschoots natuur te bieden waar vooral vogelliefhebbers aan hun trekken komen. Een paar maanden per jaar staan de binnenwateren in contact met de open zee waardoor er een uniek zoutwatermilieu is ontstaan.

Duikers in het grevelingenmeer
Ellemeet beschikt over een kleine winkel, een benzinepomp en een snackbar; in de plaatsen Scharendijke (1,5 km) en Renesse (3 km) vind u meer winkels.Op het strand bij Ellemeet vind u meerdere strandtenten met drankjes en eenvoudige maaltijden. Uitgebreidere restaurants en caf├ęs vind u in de genoemde plaatsen en Brouwersdam. Verleidelijk is natuurlijk altijd ook een bezoek aan de historische plaatsen Zierikzee en Burgh Haamstede of een van de andere plaatsen op het eiland.

Ellemeet is bereikbaar met het openbaar vervoer.

Kies uw taal: nl de

Direct reserveren

Ga naar ons reserveringsformulier

Bungalowpark de Haerde

Kuyerdamseweg 17
4323 LA Ellemeet

(0031)-111-67 14 79
info@dehaerde.nl