;

luchtfoto-brouwersdam-de-haerde

Luchtfoto

De Haerde van bovenaf

Ondanks de watersnoodramp in 1953 is op het eiland Schouwen–Duiveland veel geschiedenis bewaard gebleven. De historische handelssteden Zierikzee en Brouwershaven met hun monumenten zijn net als de oude ringdorpen zeker een bezoekje waard.

Natuurliefhebbers kunnen op Schouwen–Duiveland hun hart ophalen. Brede duingebieden, het drassige Plan Tureluur, de Schelphoek, Dijkwater, het krekengebied Ouwerkerk en de Grevelingen hebben ruimschoots natuur te bieden waar vooral vogelliefhebbers aan hun trekken komen. Een paar maanden per jaar staan de binnenwateren in contact met de open zee waardoor er een uniek zoutwatermilieu is ontstaan.

Duikers in het Grevelingenmeer

Ellemeet beschikt over een kleine winkel, een benzinepomp en een snackbar; in de plaatsen Scharendijke (1,5 km) en Renesse (3 km) vind u meer winkels. Op het strand bij Ellemeet vindt u meerdere strandtenten met drankjes en eenvoudige maaltijden. Uitgebreidere restaurants en cafés vindt u in de genoemde plaatsen en Brouwersdam. Verleidelijk is natuurlijk altijd ook een bezoek aan de historische plaatsen Zierikzee en Burgh-Haamstede of een van de andere plaatsen op het eiland.

Ellemeet is bereikbaar met het openbaar vervoer.

Heerlijk sporten in Zeeland

Wie wil kan op en in de Noordzee of het Grevelingenmeer fantastisch watersporten. Er zijn mogelijkheden om te zwemmen, zeilen, surfen, duiken, vissen, waterskiën of kanoën.

Inline skaters kunnen goed terecht op de Brouwersdam. Ook voor fietsers en wandelaars biedt het eiland prachtige mogelijkheden. Liefhebbers van de paardensport kunnen in Renesse bij de manege terecht. In de omgeving vindt men tevens zwembaden en mogelijkheid tot indoorsport.

Winter in Zeeland

Een heerlijke wandeling op het strand in de sneeuw. Schaatsen op de sloten en schaatsbanen in de buurt. Kom Zeeland ook ontdekken in de winter!